Cei de la iFixit au facut acest experiment, ca sa vada exact componentele noului smartphone si cat de usor pot fi demontate si reparate, la nevoie.

Astfel, ei au observat un detaliu interesant: toate cele trei camere de pe spatele telefonului par sa aiba sistem de Stabilizare Optica a Imaginii (OIS).

Cu toate acestea, compania Huawei a prezentat telefonul ca avand OIS doar la modulul telephoto al camerei triple.

Celelalte doua lentile (RGB de 40MP si monochrome de 20MP) asigura stabilizarea imaginii prin soft, mai exact dispun de AI Image Stabilization, oferita de reteaua neurala cu care este dotat noul smartphone.

Dezmembrarea telefonului a demonstrat insa ca la toate modulele de camera exista un sistem OIS. Desigur, nu este clar daca acesta si functioneaza la toate trei.

Cei de la iFixit au mai observat ca multe piese din telefon sunt modulare si pot fi inlcouite foarte usor. Insa inlocuirea bateriei si a ecranului sunt mai dificile, necesitand mult efort.

In concluzie, chiar daca este un smartphone foarte bun, nota primita pentru usurinta in reparare este de numai 4 din 10, conform celor de la iFixit.