In raportul anual pentru crima organizata de pe internet, Europol trag un semnal de alarma - infractorii folosesc telefoane cu Android pentru a face plati frauduloase tap-and-go.

Politia nu este insa sigura cum au loc aceste atacuri si cat de comune sunt, scrie BBC. "Posibilitatea de a compromite tranzactiile prin NFC (near field communication) a fost explorata cu multi ani in urma si se pare ca infractorii au facut progrese in aceasta zona.

Mai multi traficanti ofera pe dark web software care incarca date de card compromise pe telefoane cu Android pentru a face plati la orice magazin care accepta tranzactiile prin NFC".

Raportul mai adauga ca o problema intampinata de vanzatori este ca nu stiu cum sa reactioneze cand detecteaza o frauda. "In mod normal, cand vanzatorul detecteaza o tranzactie frauduloasa, trebuie sa opreasca acel card. Insa aceasta confiscare nu este fezabila cand datele cardului compromis sunt inregistrate pe smartphone-ul cumparatorului".

Raportul concluzioneaza ca producatorii de smartphone-uri si de terminalele de plata prin NFC "trebuie sa ia anumite actiuni pentru a opri vulnerabilitatile".