Cele doua noi modele de telefoane lansate de Apple le ofera cumparatorilor o gama de culori mai mare decat cele de pana acum, fapt ce a facut o companie de cercetare americana sa studieze preferintele femeilor si barbatilor. Consumer Intelligence Research Partners din Chicago sustine ca cele mai apreciate culori ale modelului 5C sunt albastru (27%) si alb (25%), iar cea mai putin populara este galben (7%), in timp ce modelul gri conduce in vanzarile lui 5S (43%).

iPhone 5S gri este dorit in mare parte de barbati, in timp ce femeile il prefera pe cel argintiu. Fapt interesant, modelul auriu despre care compania a sustinut ca a fost produs in putine exemplare, este dorit in egala masura de barbati si femei.

In ceea ce priveste iPhone 5C, barbatii opteaza pentru modelul albastru, o treime dintre femei preferandul pe cel roz, dar nici barbatii si nici femeile nu sunt atrasi/atrase prea mult de modelul galben. Alegerea albastrului de catre barbati si a rozului de catre femei confirma celebrele stereotipuri barbati vs femei.