Compania romaneasca de securitate Bitdefender lanseaza o aplicatie gratuita care protejeaza telefoanele cu Android de atacurile care folosesc vulnerabilitatea USSD descoperita recent. Exploatand aceasta problema a sistemului de operare, informatiile aflate in memoria smartphone-ului pot fi sterse de la distanta.

Vulnerabilitatea a fost descoperita chiar in aceasta saptamana. Specialistii de la Bitdefender sustin ca ea ar permite unui atacator sa declanseze de la distanta diverse comenzi ce putn milioane de utilizatori de smartphone-uri in pericol de a-si pierde datele.

"Publicitatea iscata in jurul acestei vulnerabilitati creste probabilitatea unui atac, cu atat mai mult cu cat exploatarea sa nu necesita cunostinte tehnice deosebite", sustine Bitdefender pe blogul sau.

Aplicatia gandita de romani, USSD Wipe Stopper, poate fi descarcata gratuit din Google Play. Ea ii da de stire posesorului telefonului atunci cand e pe cale sa se activeze un proces care poate duce la pierderi de date.

In momentul cand vulnerabilitatea a iesit la lumina, specialistii Bitdefender s-au pus in miscare si au dezvoltat cea mai buna solutie de protectie care exista in acest moment pe piata – Bitdefender Wipe Stopper. Este gratuita, deci o recomandam tuturor utilizatorilor de Android’’, spune Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.