Desi nu a fost prezenta la CES 2013, compania RIM pregateste doua lansari pentru data de 30 ianuarie. Este vorba despre un model full touchscreen si unul pentru fanii BlackBerry ce prefera tastatura QWERTY.

Pana la sfarsitul anului, Research in Motion are in plan lansarea a sase telefoane BlackBerry, care sa acopere toate segemntele de piata: high-level, middle si modele mai ieftine. Compania canadiana nu va produce telefoane exclusive, disponibile doar opentru o retea de telefonie mobila.

Utilizatorii vor avea la dispozitie aproximativ 70.000 de aplicatii in BlackBerry App World. Comparativ, in App Store sunt aproape 800 de mii de aplicatii, in Google Play aproximativ jumatate de milion iar utilizatorii Windows Phone au lacces la peste 120 de mii de aplicatii. App World va contine 90% dintre 600 cele mai populare aplicatii, potrivit The Register.

RIM spera sa revina in atentia utilizatorilor dupa lansarea de pe 30 ianuarie. Noua versiune BlackBerry OS 10 se va infrunta cu Windows Phone 8 pentru pozitia a treia in topul sistemelor de operare.

Targului de tehnologie CES (Consumer Electronics Show) are loc la Las Vegas intre 8 si 11 ianuarie 2013. Mai multe stiri despre CES 2013 pe yoda.ro/ces-2013.

George Buhnici va fi prezent si in acest an la CES 2013 in Las Vegas, de unde va transmite live pe ProTV News si la Stirile ProTV cele mai importante lansari de la targul numarul 1 de tehnologie din lume.