BlackBerry a prezentat doua noi telefoane la Mobile World Congress de la Barcelona: BlackBerry Z3 (foto sus) si BlackBerry Q20. Compania nu a oferit toate detaliile asteptate de fanii brandului, si nici nu ne-a dus cu gandul la faptul ca cele doua modele o vor ajuta sa renasca. In prezent, canadienii sunt trecuti la "Altii" in categoria principalelor companii producatoare de telefoane mobile.

BlackBerry Z3

Noul smartphone are un ecran de 5 inch la rezolutia qHD si este rodul primului parteneriat dintre companie si Foxconn, firma implicata si in producerea de iPhone-uri. BlackBerry Z3 foloseste sistemul de operare BlackBerry OS 10.2.1.

Inauntrul telefonului BlackBerry Z3 gasim un cip Snapdragon 400 cu un procesor dual-core la 1,2GHz si 1,5 GB de RAM. Spatiul de stocare este de 8 GB si deocamdata nu avem informatii privind existenta unui slot pentru card microSD.

Pentru fotografii si filmulete gasim doua camere, una de 5 MP si o alta de 1,1MP. 

De asemenea, BlackBerry Z3 are si Radio FM.

Telefonul va fi pe piata din aprilie la pretul de 200 de dolari si s-ar putea sa fie disponibil doar in Indonezia.

BlackBerry Q20

Foarte putine sunt informatiile despre acest model, dotat cu tastatura si trackpad. S-ar parea ca scopul lui BlackBerry Q20 este sa atraga fanii adevarati ai marcii, acei oameni care aveau BlackBerry atunci cand compania reusea sa se impuna pe piata si au fost multumiti de faptul ca smartphone-ul lor le crestea productivitatea.

Smartphone-ul are un ecran de 3,5 inch, iar cei de la BlackBerry spun ca le ofera utilizatorilor cea mai buna experienta de pe piata in privinta gestionarii mailurilor.

Un alt lucru de notat este ca BlackBerry Q20 este confectionat din materiale premium, care ii vor asigura durabilitatea.

Din pacate, compania nu a divulgat mai multe informatii despre BlackBerry Q20.