În curând, camera invizibilă ar putea fi implementată pe noile telefoane mobile ale producătorului. CEO-ul OnePlus, Pete Lau, a confirmat această informație într-un podcast realizat alături de jurnaliștii de la The Verge, precizând că inovația va ajunge, cel puțin inițial, pe flagship-urile companiei. Acesta nu a specificat și un interval de timp până la care vom vedea pe piață așa ceva, dar a dat de înțeles că se va întâmpla destul de curând.

Datorită naturii complexe a acestei tehnologii, OnePlus trebuie să încheie mai multe runde de testare și să adune feedback consistent. Ca funcționare, „camera care dispare” se bazează pe sticlă electrocromică. Aceasta devine opacă atunci când ajunge la ea un semnal electric, ascunzând astfel camerele foto și determinând un design mai compact și mai suplu. Atunci când sursa de curent este înlăturată, ea devine transparentă și permite utilizarea senzorului foto la fel ca în cazul altor camere. 

Pentru dezvoltarea funcționalității a fost nevoie de opt luni și, la prima vedere, poate părea că are doar rol estetic, însă e de menționat că poate fi benefică și pentru îmbunătățirea experienței fotografice, arată Phone Arena. Asta pentru că se comportă ca un filtru de polarizare încorporat, în așa fel încât utilizatorii să poată obține imagini mai clare și mai detaliate în condiții de luminozitate puternică.

Este puțin probabil ca această tehnologie să-și facă apariția odată cu seria OnePlus 8, dar ar putea sosi pe piață tot în acest an, cu ocazia lansării noii game OnePlus 8T. În cazul în care nici acest lucru nu se întâmplă, implementarea ei pe viitorul OnePlus 9 este aproape garantată.