Toti cei care au un telefon cu Android altul decat Nexus 5 asteapta cu nerabdare momentul in care vor trece la versiunea 4.4 KitKat, lansata de curand. Daca vrei acum Android 4.4 KitKat pe telefon, iata ce trebuie sa faci.

Marii producatori de pe piata, ca Samsung si HTC, au promis deja ca vor veni cu update-uri pentru telefoanele lor de top. Altii insa, n-au declarat mare oficial mare lucru.

Cei care au Nexus 4, Nexus 7 sau Nexus 10 vor primi Android 4.4 KitKat "in urmatoarele saptamani". Cei care au Samsung Galaxy Nexus nu vor avea acces la update, iar unul dintre motive este ca producatorul procesorului, Texas Instruments, a iesit din afacerea cu telefoane mobile. Pe Internet exista o petitie semnata de 15.000 de oameni care vor noul sistem de operare, potrivit cnet.


Samsung

Cei care au Samsung Galaxy S4, vor primi Android 4.4 KitKat "in saptamanile care urmeaza". Compania a anuntat doar atat. Despre celelalte telefoane nu stim nimic in momentul de fata.

HTC

Cei de la HTC au fost primii care iesit la declaratii in legatura cu Android 4.4. Jason Mackenzie, seful HTC America, a spus ca inginerii companiei fac eforturi pentru ca posesorii de HTC One sa primeasca noul sistem de operare in cel mai scurt timp. 

HTC One Google Play Edition ar trebui sa primeasca pana pe 17 noiembrie update-ul, urmand ca celelalte variante de HTC One sa treaca la Android 4.4 KitKat in cel mult 90 de zile. Urmeaza apoi HTC One Mini si One Max.

Motorola

De Halloween, cei de la Motorola au pus pe blog o postare in care anunta ca vor avea mai multe vesti in curand. Posesorii de gadgeturi cu un M pe logo pot sa intre pe pagina web de suport a companiei pentru a vedea daca dispozitivul lor va primi sau nu KitKat. Ei nu vor vedea, insa, si datele incepand de la care pot instala noul sistem de operare.

Deocamdata, pentru Android 4.4 KitKat se califica doar Moto X si Droid Ultra, Droid Maxx si Droid Mini.

Sony

Sony va face update-uri la Android 4.4 incepand cu Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Tablet Z, Xperia Z Ultra si Xperia Z1. Inainte, insa, ca aceste telefoane sa aiba instalat KitKat, ele vor primi update-ul 4.3 Jelly Bean, din decembrie.

Napolitana cu ciocolata va ajunge, asadar, abia la anul pe telefoanele de la Sony. 

LG

LG este producatorul din spatele Nexus 5, deci putem sa speram ca aceasta companie le va oferi clientilor un update mai rapid decat concurenta. Un document aparut pe Internet din neglijenta operatorul francez SFR mentioneaza luna decembrie ca perioada de trecere la KitKat pentru G2. Celelalte modele vor primi update-ul si mai tarziu.