Americanii de la Forbes citează publicația ETNews, care tocmai a dezvăluit faptul că Apple riscă să fie amendată cu câteva sute de milioane de dolari din cauza unui motiv cu totul surprinzător: nu reușește să vândă destule telefoane.

Problema a plecat de la una dintre liniile uriașe de producție de display OLED pe care Samsung le-a construit special pentru Apple, ca să producă ecranele iPhone-urilor.

Pentru că Apple a supraestimat cât va vinde, a cerut o producție de 100 de milioane de display-uri de iPhone pe an, iar apoi s-a trezit în fața faptului că vânzările au început să scadă, nu să evolueze.

În prezent, linia de producție funcționează la mai puțin de 50% din capacitatea sa, iar Samsung vrea să ceară daune companiei americane.

Această problemă ar putea veni și cu o veste bună pentru utilizatori, în cele din urmă. Apple nu va plăti amenda, dar va încerca să compenseze prin trecerea modelului iPhone XR la un display OLED, dar și a iPad-ului și laptopurilor MacBook, ceea ce ar însemna un pas uriaș în față.

Momentan, seriile de MacBook și iPad funcționează pe LCD, în timp ce Apple lucrează alături de Foxconn la dezvoltarea unei noi tipologii de display, denumită Micro LED, care va fi diponibilă abia peste câțiva ani, dar care ar urma să fie superioară celei OLED.