În urmă cu câteva zile, Samsung a prezentat, alături de noua gamă Galaxy S10, și primul telefon cu tehnologie 5G. Dar, pentru ca aceste gadget să poată fi folosit la adevăratul său potențial, este nevoie să fie conectat la o rețea 5G.

Prin urmare, țările în care va fi lansat trebuie să aibă rețele de telefonie 5G. Deocamdată această noua tehnologie nu este lansată pe scară largă, astfel încât doar câteva țări din UE vor putea oferi conexiune 5G. Acestea sunt Franța, Germania, Italia, Spania, Elveția și Marea Britanie.

Operatorii care vor oferi aceste servicii 5G sunt Deutsche Telekom, EE, Orange, Sunrise, Swisscom, TIM, Telefonica și Vodafone.

De asemenea, noul Samsung Galaxy S10 5G va fi lansat în această primăvară și în Australia și SUA. Deocamdată nu a fost anunțat prețul.

Tehnologia 5G este de aproape 20 de ori mai rapidă ca actualul 4G și va oferi o viteză superioară de streaming și download, video call la rezoluție 4K și experiențe de joc superioare.

Telefonul Galaxy S10 5G are un ecran uriaș, de 6,7 inci, Dynamic AMOLED curbat cu rezoluție de 1440p, care suportă video HDR10+. De asemenea, are un senzor ultrasonic de amprentă integrat în ecran, asemeni celorlalte trei telefoane din seria S10.

Noul smartphone va avea procesor Snapdragon 855 sau Exynos 9820, în funcție de regiunea în care va fi lansat. Modelul vine cu 12GB de RAM și 256GB spațiu de stocare, dar are și un slot pentru card microSD.

Galaxy S10 5G are pe spate un modul cu patru camere foto și stabilizare de imagine dual OIS. Senzorii sunt: 12MP camera principală, 2 senzori telephoto de 12MP cu OIS și un senzor ultra-wide de 16MP.

Camera frontală este duală și poate filma la rezoluție 4K, în timp ce camerele de pe spate filmează clipuri 4K HDR10+. De asemenea, camerele foto de pe spate și cea frontală au senzor 3D Time-of-Flight, pentru Video Live focus și imagini 3D.

Bateria telefonului este de 4.500 mAh și suportă Super Fast Charging.


Urmărește știrile zilei, pe ProTv Plus: