Prezentat drept „telefonul care are cel mai avansat tip de ecran LCD”, noul iPhone Xr este cel mai ieftin dintre cele trei modele prezentate de Apple pe 12 septembrie.

Spre deosebire de iPhone Xs și Xs Max, modelul iPhone Xr are ecran LCD, de 6,1 inci, însă ca aspect partea din față este la fel ca la celelalte două și ca la vechiul iPhone X. Ecranul este edge-to-edge, Liquid Retina, o tehnologie îmbunătățită la nivel de display.

Telefonul are sistem FaceID, însă nu și 3D Touch, această funcție fiind înlocuită cu „haptic touch” - telefonul reacționează dacă un buton este ținut apăsat mai mult timp.

Deși nu are cameră foto duală, ca iPhone Xs și Xs Max, acest model va face poze aproape la fel de bune. Camera de pe spate este de 12MP, wide-angle, cu lentilă mare și stabilizare optică a imaginii.

Procesorul este la fel de bun ca la celelalte modele, respectiv A12 Bionic, care este cu până la 50% mai rapid ca A11, de pe iPhone X.

Bateria este mult mai bună ca la modelele cu ecran OLED: ține aproximativ 15 ore, asta înseamnă cu până la 3 ore mai mult ca iPhone Xs și cu două ore mai mult ca Xs Max.

Un alt detaliu care diferențiază acest model de celelalte lansate recent îl reprezintă gamă variată de culori în care va fi disponibil: negru, alb, roșu, albastru, coral, galben.

Telefonul este fabricat din aluminiu și are certificare IP67 pentru rezistența la contactul cu apa.

iPhone Xr va fi disponibil în versiunile cu 64GB, 128GB și 256GB memorie internă, iar prețul de pornire pentru cea mai ieftină variantă este de 749 dolari.

Precomenzile vor începe abia pe 19 pctombrie, iar vânzările după data de 26 octombrie.