În ciuda faptului că dispune de câteva dintre cele mai atractive camere de pe piață, linia Google Pixel nu a fost niciodată suficient de atractivă pentru a se putea compara pe piață cu Apple și Samsung. Odată cu lansarea viitorului Google Pixel 5, acest lucru s-ar putea schimba.

Potrivit Android Authority, Google plănuiește să facă unele schimbări în gama de prețuri pentru modelele sale, pentru a le face mai atractive publicului larg, ceea ce ar putea face din Pixel 5 cel mai ieftin flagship de pe piață.

Sursa citată precizează că Google Pixel va veni în două variante, unul lowcost, cu o carcasă de plastic și jack de căști de 3.5 mm, la un preț de 349 de dolari, iar al doilea cu o cameră de top, încărcare wireless și rezistent la apă, care ar urma să coste 699 dolari.

Dacă în cazul primului model putem vorbi despre Pixel 4a, al doilea ar putea fi Google Pixel 5, care ar veni la un preț similar cu iPhone 11 și cu 300 de dolari mai puțin decât Galaxy S20.

Ca procesor, modelul de top ar putea veni cu un Snapdragon 765 sau un Spandragon 768G, două alternative la clasicul Snapdragon 865, care deși nu vor oferi o putere la fel de mare, pot reprezenta un echilibru între performanță și preț.

Datele de lansare pentru aceste noi modele nu sunt cunoscute încă. Pixel 4a ar trebui să apară pe piață în luna iunie, în timp ce Pixel 5 ar urma să apară în toamnă.