În acest caz rezolvăm foarte ușor prin achiziționarea unui încărcător fast charge, însă problema cu adevărat importantă este atunci când facem alegerea. În primul rând căutăm un brand de producător în care putem avea încredere, în cazul de astăzi Huawei, alături de care nu vom avea nici măcar o secundă bănuiala că vom mirosi fum imediat după ce-l introducem în priză. Apoi ne putem orienta la două mari categorii, cu fir sau wireless (desigur, dacă telefonul suportă această funcție), iar o a treia categorie ar fi încărcătorul auto, pentru că și aici vorbim despre un aspect foarte important, atunci când conducem pe distanțe scurte și avem nevoie să încărcăm telefonul vrem să se întâmple foarte rapid. Iar ca un mic sfat, mai nou, telefoanele au un nou standard de conector pentru alimentare, USB Type-C. Dacă nu dețineți încă un model de telefon lansat în ultimii ani, vă recomandăm să treceți cât mai repede pe unul pentru a vedea diferențele semnificative și la capitolul încărcare rapidă.

În ordinea importanței, încărcătorul wireless Huawei CP60 suportă cea mai rapidă viteză de încărcare wireless, de până la 15W, pentru telefoanele cu suport Fast Wireless Charge, însă poate încărca fără probleme și telefoane cu o viteză normală (5V, 1A). Acesta beneficiază de tehnologia FOD (care detectează obiectele străine) și plasticul este în dublu strat pentru protecție totală. De asemenea, acest tip de încărcător este portabil și poate fi utilizat atât acasă, pe noptieră, cât și pe biroul de la job. Designul elegant și compact (84 x 84 x 14.3 mm) îl face să fie foarte prietenos și portabil, mai ales că este foarte ușor, cântărind nu mai mult de 78g.

Un alt domeniu la fel de important este încărcătorul auto, cel ce ne salvează în cele mai multe situații atunci când plecăm spre job cu bateria telefonului descărcată pentru că am uitat să-l punem la încărcat înainte să adormim. Huawei Fast Charging AP38 este soluția perfectă atunci când sunteți în situații extreme și aveți nevoie să încărcați rapid măcar 20-30% din procentajul bateriei telefonului dumneavoastră în doar câteva minute, acesta dispunând și de două porturi USB, unul normal, la 5V cu 1A iar celălalt fiind destinat încărcării rapide cu 4.5V5A și 9V2A.

Desigur puteți încărca telefonul în ambele porturi, însă cel de o putere mai slabă poate fi folosit cu alt scop într-o mașină, de exemplu alimentarea unei camere de bord ce tot timpul va rămâne conectată și va ocupa acel slot USB, însă vă mai rămâne liber cel destinat încărcării rapide. Încărcătorul este protejat împotriva scurtcircuitelor, supraîncălzirii sau suprasarcinii, fluctuații de curent ce pot apărea la orice mașină, în acest fel fiind în siguranță toate gadget-urile ce primesc curent.

Desigur, nu putem uita încărcătoarele tradiționale, simple, însă sub acea simplitate ascund o super viteză de încărcare. Dacă sunteți în căutarea unui încărcător pentru a-l înlocui pe cel cu care telefonul vine în pachet, în oferta GSMnet.ro veți găsi diverse modele de încărcătoare Huawei adaptate cerințelor dumneavoastră. Acestea pot fi însoțite și de cabluri USB Type-C sau MicroUSB și le găsiți în trei culori: alb, gri și negru.

În concluzie, orice nevoie întâmpinați e deja rezolvată de Huawei și puteți foarte ușor să achiziționați încărcătorul de care aveți nevoie.