Experimentul a demonstrat că tehnologia 5G, deși este mult mai rapidă, duce la o descărcare accelerată a bateriei, comparativ cu o rețea clasică, 4G.

În cadrul unui test special, bateria unui iPhone 12 a rezistat 8 ore și 25 de minute la o conexiune 5G și 10 ore și 23 de minute atunci când telefonul a fost conectat la o rețea 4G.

Asta înseamnă o diferență de aproximativ 20%, care a putut fi observată și la modelul iPhone 12 Pro. Bateria lui a rezistat 9 ore și 6 minute pe 5G și 11 ore și 24 de minute pe 4G.

Interesant este că iPhone 12 s-a descărcat cu 53 de minute mai repede decât vechiul iPhone 11 atunci când a fost conectat la 4G, în timp ce iPhone 12 Pro a rezistat la fel de mult ca iPhone 11 Pro.

În concluzie, iPhone 12 și 12 Pro se situează undeva la mijloc din punct de vedere al rezistenței bateriei, comparativ cu alte modele de iPhone.

Noile telefoane vor alege automat o rețea 5G (dacă este disponibilă) sau una 4G, în funcție de modul în care este utilizat telefonul. Spre exemplu, pentru streaming audio, cu ecranul închis, va fi selectată conexiunea LTE, nu 5G.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: