Mate Xs este numele celui mai nou device pliabil de la Huawei, un telefon care arată spectaculos, dar care va fi dedicat piețelor din Asia și, probabil, India.

Motivul pentru care Europa și SUA nu mai sunt văzute relevante pentru acest produs este absența tuturor aplicațiilor Google de pe acest device pliabil, care în ciuda specificațiilor tehnice nu poate colabora cu Google.

Pliat, acest telefon are un display de 6.6 inch, însă poate ajunge la 8 inch atunci când este deschis. Bateria este de 4500 mAh, foarte mare, iar telefonul vine cu conectivitate 5G.

Procesorul a primit un upgrade, iar acum vedem un Kirin 990, ultimul model de la Huawei, iar display-ul a primit un înveliș protector mult mai rezistent la zgârieturi.

Pe spate, telefonul a primit 4 camere, cu un senzor principal de 40MP, altul wide de 16MP, o cameră telephoto de 8MP șo o cameră de adâncime 3D. Nu există însă cameră selfie, pentru că poți folosi camerele de pe spate pentru acest lucru.

Prețul a crescut la 2499 euro, în Europa, cu 200 de euro mai mult față de varianta anterioară. Acest preț este valabil pentru varianta cu 8GB RAM și 512GB spațiu de stocare.