Deși sunt cele mai atractive modele, telefoanele din vârful de gamă nu sunt și cele mai cumpărate. Atunci când un device de top ajunge să coste cât o vacanță de o săptămână în străinătate, userul tinde să se orienteze spre o achiziție mai rentabilă din punct de vedere financiar.
 
Potrivit unui studiu realizat de NPD, mai puțin de 10% dintre americanii care și-au cumpărat un telefon mobil au ales să plătească cel puțin 1000 de dolari pe dispozitiv. Asta înseană că 90% dintre useri preferă ori o generație mai veche, ori un telefon mid-range sau din gama celor foarte ieftine.
 
Această analiză este extrem de interesantă mai ales în contextul viitoarelor telefoane care vor avea tehnologia 5G. Deși vor fi mai rapide și mai puternice, acestea vor fi și mult mai scumpe.
 
Dintre producătorii mari, Samsung a încercat să profite cel mai mult, lansând mai multe device-uri care nu depășesc prețul de 1000 de dolari, ci se află undeva în jurul a 300-400 de dolari.
 
Pentru un astfel de preț, poți obține un display Super AMOLED de 6.4 inch, cu o rezoluție de 1080x2340, un procesor Exynos 9610, 4GB RAM și 128 GB spațiu de stocare. De asemenea, camera este destul de bună, iar bateria suficient de mare cât să ducă o zi de utilizare.
 
Acest studiu poate explica și de ce iPhone 11 este mult mai bine vândut decât 11 Pro sau Pro Max, în ciuda faptului că nu este la fel de impresionant la nivel de specificații. Până la urmă, prețul pentru modelul de 64GB este de 699 de dolari.