Fiecare dintre noi are acel prieten care se trezește de fiecare dată fără baterie la telefon. În același timp, fiecare dintre noi cunoaște pe cineva care doarme cu telefonul la cap, băgat în priză, pentru ca dimineața să aibă bateria la capacitate maximă.

Potrivit experților de la Science Alert, este la fel de greșit să lași telefonul să ajungă la 10% până să îl pui la încărcat cum este greșit să îl ții mereu să se încarce.

Cu cât bateria telefonului este ținută mai mult la încărcat, cu atât devine mai uzată, iar eficiența scade dramatic într-o perioadă relativ redusă de timp. 

În momentul în care telefonul ajunge la 10% baterie, încărcarea până la capacitate maximă va dura câteva ore, astfel că bateria va fi supusă unei uzuri destul de mari.

Același lucru se întâmplă și atunci când telefonul este lăsat la încărcat peste noapte. Odată ce ajunge la 100%, bateria e ținută în tensiune permanentă, în clipa în care e conectată continuu la priză.

Potrivit sursei citate, este indicat să îți păstrezi bateria telefonului între 40% și 80% din capacitatea maximă pentru a funcționa normal.