Pe Reddit mai multi utilizatori de iPhone au sesizat o problema serioasa care apare dupa ce au facut update la noua versiune a sistemului de operare, iOS 11.4.

In urma acestui update, bateria se descarca cu pana la 25% mai repede ca inainte, sustin utilizatorii.

Apple nu a oferit deocamdata o declaratie oficiala despre aceasta problema. Utilizatorii cred insa ca explicatia este sistemul care permite rularea de aplicatii pe fundal, pentru a permite un update constant, atunci cand telefonul nu este folosit.

Aceasta optiune poate fi insa oprita foarte simplu. Trebuie doar sa intri in Setari, sa alegi Home screen si sa selectezi varianta General. Apoi poti seta Background Refresh pe "off".

O alta posibila explicatie este conectarea la reteaua Wi-Fi, care ar consuma rapid bateria. Astfel, solutia ar fi deconectarea de la Wi-Fi.

Versiunea iOS 11.4, care a fost lansata pe 29 mai, da posibilitatea telefoanelor sa pastreze mesajele in iCloud.

Consumarea rapida a bateriei este o problema care a fost sesizata la diferite modele de iPhone. Spre exemplu, un iPhone 6, care putea fi folosit o zi intreaga fara sa fie reincarcat, se descarca acum dupa doar jumatate de zi.

Desigur, problema nu apare la toti utilizatorii. iPhone 7 Plus si iPad Air 2 functioneaza foarte bine cu noua versiune de iOS.