Teoretic, această cerință apare pentru că radiația pe care o evite un telefon sau un laptop ar putea să interfereze cu sistemul de navigație al avionului.

Acest lucru nu este adevărat, scrie publicația The Independent, pentru că, din fericire, radiația nu este suficient de puternică pentru a putea afecta sistemul de navigație.

Totuși, dacă nu setezi aparatele pe Modul Avion în timpul zborului, piloții pot avea neplăceri. Iată despre ce este vorba de fapt.

Un pilot a explicat pe forumul Quora care este unul dintre cele mai frecvente incidente din timpul zborului, provocate de telefoanele mobile.

Spre exemplu, dacă un telefon mobil care nu este pus pe Modul Avion se află aproape de cabina piloților, aceștia ar putea să audă un zgomot deranjant care vine prin sistemul audio al aeronavei, adică prin căști.

Este ca un bâzâit și cu siguranță îi va deranja pe piloți. Pericolul poate să apară dacă avionul are deja probleme sau dacă piloții trebuie să comunice cu turnul de control, iar comunicarea lor este perturbată de acest sunet.

Desigur, asta nu se întâmplă de fiecare dată, dar problema apare cam în 3% din cazurile în care telefoanele mobile nu sunt puse în Modul Avion.

Pare un procent nesemnificativ, dar dacă, totuși, chiar atunci apare o situație de urgență, iar pilotul este distras de acel bâzâit enervant? Iată de ce experții ne recomandă să respectăm totuși recomandările echipajului de bord, de fiecare dată când urcăm în avion.