"Da, iPhone 5 este mai subtire si mai usor decat iPhone 4S, dar nu cu acel plastic binecunoscut la smartphone-urile Samsung. Iar daca iPhone 4S poate fi considerat modelul de precizie a unei arme, atunci iPhone 5 are fizicul imposibil al unui pistol cu laser. Este usor si subtire, asa cum trebuie sa arate orice produs din viitor.

Finisajul mat de pe spatele telefonului este o binecuvantare, dar si un blestem. Imi place ca nu mai are atat de mult geam pe care sa-l distrug, insa felul in care arata il distanteaza de eleganta lui iPhone 4S. Oricum, modelul iPhone 5 alb arata mai spalat, insa cel care e pe negru este mai masculin." - scrie Wilson Rothman de la NBC News.

Jurnalistul care a avut ocazia sa tina in mana un iPhone 5 chiar in ziua lansarii oficiale a acestui produs spune ca unul din principalele avantaje ale ecranului marit (4 inci) este scos in evidenta atunci cand sunt rulate filme sau videoclipuri.

"Ecranul marit nu este atat de labartat cum ma gandeam initial, iar dupa ce am vazut un clip cu "Avengers" pe el, mi-am dat seama de ce s-a luat aceasta decizie de design. Filmele nu sunt activitatea mea numarul 1 pe telefon, insa aspectul de 16x9 este un standard major pentru filme, asa ca este de inteles.

Interfata telefonului arata o elasticitate care sugereaza puterea procesorului A6, insa nu am putut sa incarca tot ce am vrut, ca sa vad cum zboara. Pe de alta parte, probabil ca un rol foarte important il are si noul sistem iOS 6, mai ales ca multe aplicatii - asa cum se intampla in cazul magazinului de muzica (app store) - au fost redefinite pentru a interactiona mai bine cu iCloud si iTunes."

In final, Wilson Rothman de la NBC News se arata incantat de camera de 8 megapixeli care a fost implementata pe iPhone 5, care are si o optiune speciala, cea de panoramare: "Ce a fost foarte interesant de testat, desi nu folosesc asa ceva in viata de zi cu zi, este optiunea foto pentru panorama: pur si simplu tii camera spre obiectivul dorit, dupa care te misti in stanga si-n dreapta, in sus si jos, pana cand acoperi tot campul vizual."

 

Sursa: StirileProTv