Samsung a lansat pe 1 martie noul flagship din seria Galaxy, S6, alaturi de o versiune inedita cu ecran prelungit pe lateral, S6 Edge. Samsung avea nevoie mare de un succes major dupa ce predecesorul, Galaxy S5, a avut rezultate mult sub asteptari in materie de vanzari.

La nici o saptamana de la lansare, Samsung se poate lauda cu un record in istoria companiei, conform KoreaTimes. Se pare ca, pana acum, au fost facute 20 de milioane de pre-comenzi pentru Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge! Desi Edge a fost desemnat cel mai bun nou device lansat la MWC, S6 are un succes mai mare, 15 milioane de unitati fiind comandate.

20 de milioane de unitati comandate reprezinta un nou record pentru Samsung.

Seful divizie de mobile de la Samsung, Shin Jong-kyun, a declarat ca raspunsul primit de companie a fost mult mai bun decat pentru Galaxy S5: "Sa fiu sincer, pre-comenzile pentru cele doua versiuni Galaxy primite de clientii nostri majori au fost cu adevarat uriase" a declarat acesta.

Samsung a decis dupa ce Galaxy S5 s-a vandut cu 40% mai putin decat se astepta sa inceapa de la zero design-ul pentru noul Galaxy S6. Anul mai slab, 2014, a coincis cu cel mai puternic trimestru al celor de la Apple, care au vandut 74.5 milioane de unitati in ultimul trimestru din 2014, preluand primul loc in topul producatorilor.