S Pen ar putea veni la pachet cu funcția de localizare încorporată. O nouă certificare Bluetooth care vine în același timp cu zvonurile legate de brandingul Galaxy Note 10 Lite arată că noul device Samsung va fi primul care, încă de la lansare, este compatibil Bluetooth 5.1.

Standardul este similar ca implementare cu Bluetooth 5.0, însă aduce în plus suport extins pentru localizare precisă. Cu alte cuvinte, Galaxy Note 10 Lite ar putea fi primul care să „știe” tot timpul unde se află S Pen-ul propriu.

O astfel de funcționalitate ar aduce o îmbunătățire substanțială, pentru că utilizatorii vor putea să-și controleze telefoanele de la o distanță mai mare, întrucât gesturile S Pen sunt recunoscute atunci când stylus-ul este folosit în apropierea display-ului.

Un alt mod de utilizare – poate cel mai evident – este abilitatea de a găsi stylus-ul atunci când crezi că l-ai pierdut. Samsung ar putea chiar să încorporeze acest feature fie într-una dintre aplicațiile sale, fie în meniul Setări.

În ciuda posibilităților pe care le oferă, din păcate nu există nicio garanție că scenariul se va și adeveri. Până vom afla cu certitudine acest lucru, putem să analizăm și celelalte aspect ale lui Galaxy Note 10 Lite.

Zvonurile sugerează că telefonul va avea un display AMOLED Infinity-O de 6,7 inci, ușor perforat în partea superioară și margini extrem de subțiri.

Spatele va fi, cel mai probabil, din sticlă și va găzdui un modul foto pătrat, similar cu cel al lui Google Pixel 4. Totuși, Samsung ar putea introduce trei senzori foto și un bliț LED.

Dacă informațiile sunt reale, „vedeta” va fi camera foto principală de 48MP, cu tehnologia încorporată de combinare a pixelilor pentru a produce imagini și mai detaliate. Acesta ar trebui să fie completat de o camera ultra-wide de 12MP și de un senzor de adâncime de 5MP, dedicat portretelor.

Alte caracteristici se referă la rama de aluminiu care include un port USB-C, un difuzor în partea de jos și o mufă jack de 3,5mm.

Referitor la componente, Galaxy Note 10 Lite va avea câteva dintre componentele-cheie ale lui Note 9: procesorul Exynos 9810, cuplat cu 6GB RAM și un spațiu de stocare standard de 128GB.

Samsung Galaxy Note 10 Lite ar putea fi anunțat oficial la evenimentul companiei de la jumătatea lunii ianuarie, alături de Galaxy S10 Lite. Prețul rămâne încă un mister, dar informațiile apărute „pe surse” și citate de Phone Arena arată că ar putea costa în Europa 609 euro.