Există puține telefoane concepute special pentru gameri. Iată însă ce pot alege, dintre modelele premium.

Jurnaliștii de la Phone Arena au făcut un top cu telefoane recomandate pentru pasionații de gaming. Iată care sunt cele mai bune alegeri pentru ei:

iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 8 Plus (699-999 dolari)

Procesorul A11 Bionic de la noile modele de iPhone este unul dintre cele mai performante de pe piaţă şi este perfect conceput pentru gaming intensiv. Indiferent de jocul pe care îl vei alege, telefonul îţi garantează o imagine consistentă, fără întreruperi, la 60 cadre pe secundă, una dintre cerinţele esențiale pentru o experienţă de gaming cât mai plăcută.

Faptul ca Apple controlează fiecare aspect al hardware-ului şi software-ului înseamnă şi că procesorul va fi optimizat pentru cea mai bună performanţă grafică atunci când este nevoie.

În ultimii ani, magazinul Google Play compatibil cu dispozitivele Android a dat dovadă de progres, având din ce în ce mai multe aplicaţii şi jocuri disponibile pentru utilizatorii săi. Cu toate acestea, iOS rămâne câştigătorul, datorită nivelului ridicat de exclusivitate care îi este acordat. Cele mai noi şi populare jocuri pot fi găsite pe magazinul iOS în 9 din 10 cazuri, în timp ce acestea pot lipsi sau apărea mult mai târziu pe Android.

OnePlus 6 (529-629 dolari)

Modelul OnePlus 6 ar putea fi declarat unul dintre cele mai bune telefoane Android pentru gaming. Deşi foloseşte acelaşi chipset ca majoritatea telefoanelor Android, OnePlus are o performanţă care îl plasează deasupra competiţiei. Acest lucru se datorează optimizării şi altor detalii şi reglări ce ţin de producător. Momentan, telefonul foloseşte procesorul Snapdragon 845, care este cel mai eficient.

Ceea ce diferențiază telefonul faţă de alte modele similare este preţul pentru care îl poţi cumpăra. În timp ce dispozitive precum Galaxy S9, S9 Plus, LG G7 ThinQ şi altele pot oferi câteva carateristici interesante în plus, OnePlus 6 oferă o performanţă egală sau chiar mai bună, la un preţ considerabil mai mic.

Asus ROG

Telefonul a fost creat special pentru a executa comenzi în cel mai scurt timp posibil fără a se supraîncălzi. Modelul are un procesor de 2.96GHz, Snapdragon 845, şi un sistem de ventilare care asigură că este pregătit pentru orice joc. Datorită măsurilor luate de Asus, dispozitivul se poate păstra la o temperatură normală şi evita „sufocarea”. În plus, telefonul vine cu 8GB RAM si 512GB memorie internă pentru a stoca toate aplicaţiile şi jocurile pe care le descarci.

Ecranul aparatului impresionează şi el. Asus ROG are un display AMOLED, cu o rată de împrospătare a imaginii de 90Hz. Astfel se asigură o experienţă constantă, fara întreruperi în imagine. Prețul nu a fost deocamdată anunțat.

Razer Phone (699 dolari)

Razer Phone este cel care a adus înapoi entuziasmul pentru gaming pe telefon, însă cu siguranţă nu este cel mai bun. Dispozitivul are un procesor Snapdragon 835 mai vechi, dar se poate lăuda cu un display impresionant de 120Hz, care nu poate fi găsit la niciun alt telefon momentan.

Deşi majoritatea jocurilor din magazinul Android nu sunt optimizate pentru a funcţiona cu ecrane atât de performante, vei putea găsi câteva care îţi vor atrage atenţia. Cadrele jocurilor vor fi extrem de fluide, pentru o experienţă vizuală de neegalat.

Share articol: