Competiţia pieţei de smartphone-uri i-a determinat pe producători să vină în ultimii ani cu idei inovatoare şi să ofere cel mai bun produs pentru clienţii lor. Azi vorbim despre cât de rezistent la apă este un telefon şi nu dacă este.

Iată un top al celor mai bune telefoane sunt și rezistente la apă, conform celor de la CNet. Toate modelele prezentate mai jos au certificare IP67 sau IP68.

Telefoanele care au IP67 sunt complet protejate de praf și rezistă dacă sunt scufundat la un metru sub apă timp de cel mult 30 de minute. 

Modelele care au certificare IP68 (cum este, spre exemplu, Galaxy S8), care pot fi scufundate la o adâncime mai mare de 1 metru fără să se strice.

Samsung Galaxy S9 şi S9 Plus

Telefonul de 5,8 inci este mai scump decât modelul anterior, iar fotografiile făcute la lumină slabă nu ajung cu siguranţă la nivelul competitorilor săi. Cu toate acestea, datorită procesorului extrem de puternic, bateriei de lungă durată şi design-ului elegant, Galaxy S9 este unul dintre cele mai bune telefoane Android apărute pe piaţă în 2018. Ca și modele anterioare, noile telefoane din seria Galaxy sunt rezistenta la apă.

Google Pixel 2

Cel mai bun feature al telefonului este camera de 12 megapixeli, cu care poţi realiza fotografii şi portrete excepţionale. Celelalte caracteristici ale telefonului nu trebuie, însă ignorate.

Aparatul are un procesor nou Snapdragon 835 şi o caracteristică extrem de interesantă care îţi permite să cauţi instant informaţii despre obiectele din jurul tău. În plus, Google şi Google Lens continuă să lanseze update-uri.

Telefonul Pixel 2 are şi un frate mai mare, Pixel 2 XL, care prezintă un display de 6 inci, însă ecranul a prezentat în trecut probleme de care numeroşi useri s-au plâns. Ambele modele, Pixel 2 și Pixel 2 XL, sunt rezistente la apă.

iPhone X

Telefonul apărut odată cu aniversarea de 10 ani a iPhone-ului, iPhone X, diferă destul de mult faţă de modelele precedente. Cu un display OLED de 5,8 inci, margini extrem de subţiri şi camere cu stabilizare optică a imaginii, cel mai recent iPhone este cu adevărat impresionant.

Dar toate aceste caracteristici nu pot exista fără nu preţ pe măsură, începând cu 999 de dolari în US pentru modelul cu cea mai mică memorie internă. Desigur, rezistența la contactul cu apa este o specificație pe care o regăsim și la acest model premium.

Nokia 8 Sirocco

Deşi Nokia a pierdut treptat din popularitate odată cu apariţia smartphone-ului, ultimul model dovedeşte că brandul se poate adapta pentru a oferi clienţilor tot ceea ce oferă şi competitorii lui. Nokia 8 Sirocco are un display de 5,5 inci care ocupă toată suprafaţa ecranului, părând similar cu iPhone X. În plus, cele două camere aflate pe spate includ o lentilă telefoto, ce permite realizarea unor portrete impresionante.

Sony Xperia X22 şi X22 Compact

Telefonul este făcut din metal şi sticlă, fiind comparat cu Galaxy S9 în termeni ai design-ului şi ai caracteristicilor. Deşi X22 prezintă un display mai mare, de 5,7 inci, modelul Compact are aceleaşi calităţi. Cele două pot sta în apă la o adâncime de 1,5 metri pentru 30 de minute ceea ce înseamnă că vor fi în siguranţă dacă vărsaţi băuturi sau îl scăpaţi în apă. Cu un procesor Snapdragon 845 şi o cameră foto de 19 megapixeli, Sony Xperia X22 e o alegere foarte bună.

Motorola Moto X4

Nu toate telefoanele rezistente la apă lasă un gol în buzunarul tău. Moto X4 prezintă două camere foto, funcția NFC  (Near-Field Communication) care permite comunicarea între aparatele ce se află în apropiere şi costă doar 400 de dolari.

iPhone 8 şi 8 Plus

Cele două modele, deşi nu primesc la fel de multă atenţie ca iPhone X, au apărut în acelaşi timp, au senzori pentru încărcare wireless, procesor A11 Bionic extrem de rapid şi o durată a bateriei mai îndelungată decât majoritatea smartphone-urilor.

În plus, telefoanele au și funcția de AR (Augumented Reality), care îţi permite să combini ceea ce vezi în realitate cu imagini virtualel. Pornind de la 699 de dolari pentru iPhone 8 şi 799 de dolari pentru modelul Plus, cele două sunt o variantă mai ieftină pentru cei care doresc să aibă cele mai noi telefoane marca Apple.