Un raport GSM Arena citează surse din interiorul companiei, care anunță că viitorul Mate 30 Pro va avea un ecran OLED mai mare ca Mate 20 Pro - 6,71 inci - iar acest display va fi produs de BOE.

Primele informații arată că senzorul de amprentă încorporat în ecran va fi păstrat, dar nu este încă foarte clar dacă senzorul optic va fi înlocuit cu unul ultrasonic. De asemenea, chinezii merg în continuare pe varianta marginilor curbate.

În afară de ecran, vor apărea modificări și în ceea ce privește spatele telefonului. Față de modelul Mate 20 Pro, noul Mate 30 Pro va avea 4 camere foto (similar cu Huawei P30 Pro).

Astfel, în modulul foto se vor regăsi senzorul principal, cel ultra-wide, camera telefoto și Time-of-Light. Blițul va fi poziționat, cel mai probabil, în mijlocul acestora.

Huawei Mate 30 Pro va veni la pachet cu un procesor Kirin 985 și cu un modem 5G încorporat. Oricum, este foarte posibil ca gigantul chinez să aibă în producție și un model 4G Lite, la un preț mai mic.

Referitor la baterie, aceasta va avea o capacitate de 4.200 de mAh și se va încărca la 55 wați prin tehnologia supercharge. Lansarea noului model este estimată pentru luna octombrie.