Piata foarte mare din Asia are un nou competitor, unul foarte capabil, chiar. Xiaomi, un producator de smartphone-uri a cucerit inebunitii dupa astfel de dispozitive cu un terminal care s-a vandut cu viteza de mai bine de 1.000 de exemplare pe secunda! Tocmai de aceea nu e de mirare ca telefoanele mobile "clasice" au fost depasite in vanzari de smartphone-uri.

Modelul Hongmi (Orez Rosu) costa in jur de 75 de euro (in moneda locala, fireste) si are cateva calitati respectabile: un ecran de 4,7 inch cu rezolutia de 720x1280 (in jur de 312 ppi). Procesorul este unul de tipul quad-core de 1,5 GHz, memoria interna fiind de 4 GB (cu posibilitatea de extindere la 32 GB cu ajutorul unui microSD.

Din pacate, telefonul nu poate fi folosit in afara Chinei pentru ca foloseste tehnologia TD-SCDMA 3G. Compania producatoare detine 5% din piata locala (Apple "doar" 4,8%), in timp ce Samsung se bucura de 17,6%. Cu toate acestea Xiaomi sustine ca va vinde peste 20 de milioane de smartphone-uri in acest an, dublu fata de anul precedent.