Potrivit Huawei, clienții cumpără în fiecare lună aproximativ 100.000 de unități Mate X, în timp ce rivalul său, Galaxy Fold, s-a vândut în 400.000-500.000 de unități pe lună.

Cifrele sunt surprinzători de mari, având în vedere cât de mult costă aceste telefoane și faptul că tehnologia este însă foarte nouă și pot să apară probleme - cum de altfel s-a și întâmplat cu Galaxy Fold.

Mai mult, inovațiile în domeniul gadgeturilor pliabile nu se opresc aici, iar competiția rămâne strânsă. Richard Yu, director în cadrul Huawei, a declarat pentru publicația Frandroid, că o versiune îmbunătățită a Mate X ar putea fi prezentată chiar la începutul acestui an.

Telefonul va avea un ecran mai rezistent, un procesor mai puternic și un sistem mai bun de pliere.

Deocamdată Huawei Mate X este disponibil numai în China, dar producătorul speră să poată vinde acest model și în Europa, începând din acest an.

Telefonul este unul dintre primele dispozitive care oferă un ecran tactil care poate fi folosit în două configurații diferite. Când telefonul este deschis, ecranul are 8 inci și este similar cu o tabletă, iar când este închis, telefonul se pliază și astfel are un ecran de numai 6,6 inci.

Acest gadget se pliază însă în exterior, nu în interior, astfel încât ecranul este expus și acest lucru ar putea fi o problemă la nivelul rezistenței dispozitivului.