Două procese mai neobișnuite au fost deschise deja în California împotriva companiei Apple. Potrivit acuzării, Apple ar fi ascuns intenționat clienților informații despre aspectul modelelor iPhone X, XS și XS Max.

Mai exact, fotografiile prin care sunt promovate aceste modele nu arată în mod clar „bretonul” telefonului. Fundalul negru care apare pe ecranul modelelor promovate ascunde (poate intenționat?) această specificație controversată.

Totul a pornit de la reclamația unei cliente, care susține că nu a știut că modelul iPhone XS Max pe care l-a cumpărat are ecranul decupat.

Astfel, Courtney Davis a dat în judecată compania Apple și cere despăgubiri. Un alt proces similar a fost intentat de un alt client care se consideră păcălit, Christian Sponchiado, scrie Daily Mail.

În plus, clienții consideră că Apple a mințit și atunci când a promovat noile telefoane ca având ecran complet edge-to-edge și ar fi inclus în dimensiunea ecranului inclusiv bretonul și marginile.

Astfel, ecranul real este de fapt puțin mai mic decât dimensiunea prezentată în specificații, fiind de numai 5,68 inci, nu de 5,8 inci.

De asemenea, nici rezoluția prezentată în reclamă nu ar fi chiar corectă, fiind cu 120 de pixeli mai mică decât cea promovată, de 1125p în lungime.

Sponchiado a cumpărat un model iPhone X de 256GB în anul 2017, iar David a achiziționat un iPhone XS Max în septembrie 2018, fără să știe că aceste modele au ecran decupat.

Foto: Daily Mail