Este foarte dificil să comparăm și să decidem care este cel mai bun telefon atunci când analizăm trei modele premium. Pot să apară discuții privind subiectivitatea celor care fac testele.

Consumer Reports a reușit totuși să facă o analiză obiectivă și a tras o concluzie: Apple a îmbunătățit considerabil noile modele de iPhone, dar Galaxy Note 9 este mai bun, scriu cei de la Phone Arena.

Noile iPhone Xs și Xs Max sunt lăudate pentru îmbunătățirile imprtante aduse față de iPhone X: o baterie mai rezistentă, viteză mai mare a procesorului și calitate mai bună a fotografiilor.

La capitolul durabilitate însă, Galaxy Note 9 este mai bun. iPhone Xs Max a rezistat totuși la 100 de căderi din diferite unghiuri, însă experții recomandă chiar și pentru acest model folosirea unei carcase de protecție.

Bateria de la noile iPhone rezistă mai mult ca la modelul anterior, dar este un mare minus la viteza de încărcare.

Telefoanele produse de Apple au câștigat bătălia cu Galaxy Note 9 la capitolul fotografii. Pozele au fost considerate mai clare, cu o rezoluție mai bună.

Viteza noului procesor A12 este de asemenea superioară modelelor rivale, dar nu cu mult. Practic, cei mai mulți utilizatori nici nu vor sesiza această îmbunătățire la capitolul performanță, mai ales dacă folosesc telefonul moderat, pentru funcții obișnuite.

Concluzia celor de la Consumer Reports este că Galaxy Note 9 este mai bun decât noile modele de iPhone, dar diferența nu dintre telefoane este foarte mică.