Telefonul celor de la Apple lansat in urma cu 2 luni i-a inspirat pe chinezi. Au tot aparut clone iPhone 6, unele mai reusite, alte mai putin reusite. Insa cel care poate castiga un premiu pentru 'fidelitate' este noul Dakele Big Cola 3, proaspat lansat in China.

De la distanta, poate fi confundat foarte usor cu un iPhone 6. Iar daca are si o husa care sa ascunda logo-ul de pe spate, vei fi felicitat pentru ca ti-ai cumparat un nou iPhone 6. In afara de logo-ul diferit si o subtila diferenta in pozitionarea butoanelor pe lateral, intre Dakele Big Cola 3 si iPhone 6 nu exista nicio diferenta la capitolul design. Nu trebuie uitat insa nici slotul pentru microSD, existent doar la telefonul chinezilor.

Sub "capota", Dakele Big Cola 3 sta surprinzator de bine. Este vorba un telefon de 5 inch, 1080p, despre care se spune care are un ecran din cristale de safir! Daca este adevarat, atunci chiar este ceva remarcabil, avand in vedere ca Apple a renuntat la safir pentru iPhone 6. Totusi, explicatia e plauzibila avand in vedere diferenta uriasa in ceea ce priveste volumul de productie al celor doua telefoane.

Dakele Big Cola 3 are un cip 64-bit octa-core MediaTek MT6752 de 1.7 GHz si 3GB de RAM. Spatiul de stocare disponibil este de 16GB, avand insa posibilitatea folosirii unui card microSD ce suporta pana la 128GB. Telefonul are o camera Sony IMX214 de 13MP f/2.0, iar cea frontala este de 8MP Sony IMX219, perfecta pentru selfie-uri. Vine, desigur, cu Android 4.4 KitKat

Vestea proasta? Telefonul nu va ajunge probabil in afara Chinei. Ceea ce e pacat avand in vedere ca pretul este de ... 243 de dolari! Aproape o treime din versiunea originala!

Voi ce ati prefera sa luati - iPhone 6 sau Dakele Big Cola 3? :)