Una dintre cele mai importante întrebări pe care orice utilizator le pune atunci când vine vorba despre un telefon pliabil e cât de rezistent este modelul? Mai ales că astfel de smartphone-uri de generație nouă ajung să coste mult peste 1000 de euro, modul în care sunt construite devine critic.

La finalul anului trecut, Motorola a atras atenția tuturor cu un model de telefon inspirat dintr-o generație veche, dar cu un upgrade uriaș. Celebrul Razr de la Motorola a devenit acum un telefon cu display pliabil, extrem de atractiv, în ciuda prețului de 1400 de dolari.

Industria telefoanelor cu display pliabil este încă nouă, iar mulți utilizatori își amintesc foarte bine în ce fiasco a fost prins gigantul Samsung cu modelul său Fold. Retras după ce varianta inițială de construcție s-a dovedit complet eșuată, Fold a revenit apoi în mâinile utilizatorilor și a fost supus unui test de uzură din partea celor de la CNET. 

După 100.000 de plieri ale display-ului, telefonul a continuat să funcționeze fără probleme, iar acum a venit rândul ca Razr să fie supus unui test similar. 

Potrivit celor de la Android Police, Razr s-a rupt după numai 27.000 de plieri, iar acestea au fost făcute într-un mediu steril, controlat, departe de modul în care un utilizator îl folosește într-un mod normal. Practic, balamaua care susține întreg sistemul de pliere s-a rupt, iar totul a fost surprins în clipul de mai jos.