Xiaomi și Oppo și-au prezentat anul trecut primele prototipuri de camere foto pentru smartphone ascunse în spatele display-ului, iar acum un patent înregistrat de Xiaomi ne arată exact ce înseamnă acest lucru pentru design-ul viitorului telefon. 

Cu ajutorul celor de la LetsGoDigital și ConceptCreator, pe internet a apărut și un model reprodus 100% digital cu un smartphone de la Xiaomi, în care display-ul nu are niciun fel de decupaj pentru cameră.

Potrivit patentului, atunci când camera foto frontală va fi folosită, ecranul va deveni transparent, dezvăluind astfel lentilele din spate.

 

Pe spatele telefonului putem vedea un sistem de trei lentile, care nu este neapărat foarte exact. Mi 10 vine cu un setup quad-camera și sunt șanse mari ca Xiaomi să rămână cu această variantă.

Cei de la Redmi au vorbit despre această tehnologie care permite mutarea lentilelor frontale în spatele display-ului, specificând însă că nu este gata pentru comercializare, deoarece afectează extrem de mult calitatea culorilor și luminozității ecranului.