Unul dintre criteriile importante este numărul de megapixeli, iar din acest punct de vedere, se pare că Realme va fi în top.

CEO-ul companiei chineze, Madhav Sheth, a distribuit pe Twitter două imagini ale unui oraș fotografiat. Una a fost realizată cu ceea ce pe watermark este indicat drept o cameră de 64 de megapixeli dotată cu inteligență artificială, iar cealaltă cu un senzor de 48 de megapixeli.

Poza a fost apoi decupată și mărită pentru a exemplifica toate detaliile, arată jurnaliștii de la Tech Radar.

 


Până acum, cel mai mare număr de megapixeli instalat pe o cameră este de 48MP, însă Samsung a anunțat că a dezvoltat un senzor de 64MP, mutare prin care ar putea defini un nou standard în materie de calitatea imaginii.

În prezent, acesta este cunoscut drept „64MP ISCOCELL Bright GW1”, iar utilizarea lui pe un smartphone a fost confirmată și într-un alt tweet.

Realme nu a avut o prezență prea puternică în piețele occidentale până în acest moment, dar dacă reușește să lanseze prima cameră de 64 de megapixeli (și să îi adauge și alți senzori), atunci și-ar putea face, cu adevărat, intrarea în lumea bună a smartphone-urilor.

În presă au apărut deja zvonuri potrivit cărora mai multe companii lucrează acum pentru a pune la punct camera foto de 64MP pe care să o poată încorpora în smartphone-uri.

Singura întrebare este cine va reuși asta primul. De exemplu, au existat discuții referitoare la faptul că Xiaomi pregătește un telefon cu un senzor de 64MP.

De asemenea, se discută și posibilitatea ca Samsung să integreze camera ultra-performantă în modelul actualizat Galaxy A70, deși ne așteptăm să o vedem și pe noile device-uri, precum Galaxy S11.