Sapte ani au trecut de cand Steve Jobs a oprit lumea in loc cu al sau iPhone. De la generatie la generatie, smartphone-urile Apple au evoluat in toate privintele. Camera foto nu a facut exceptie. La 7 ani de la primul iPhone, baietii de la Snap au facut o comparatie intre fotografiile realizate de toate modelele de iPhone aparute pana acum.

Testul s-a concentrat pe diferote facut in diferite conditii de iluminare, la exterior sau interior, petru portrete sau macro. Toate fotografiile au fost facute cu aplicatia Camera+. Daca, de exemplu, primul iPhone nici macar nu putea focaliza cum trebuie in cazul fotografiilor macro, camera de pe iPhone 6 poate reda imaginea in cele mai mici detalii.

O alta imbunatatire majora apare in cazul subiectilor iluminati din spate, unde iPhone 4S avea probleme mari. Calitatea fotografiei din aceasta categorie a crescut la versiunile 5 si 5S, dar in cazul iPhone 6, imbunatatirile sunt cele mai clare. Diferentele se vad bine si in cazul balansului de alb, dar nu neaparat intre ultimele generatii, ci de la iPhone 4S incolo.

Fiecare categorie arata imbunatatiri sub toate aspectele testate. Daca vrei sa compari mai bine imaginile si diferentele, testul este disponibil aici.

Sursa: SnapSnap Photos