Noul Android 5.0 Lollipop a fost laudat pentru design-ul sofisticat, insa exista multe pareri care considera Apple iOS cea mai buna platforma pentru mobil. Cei de la APUS Group au creat astfel un launcher pentru Android care micsoreaza diferenta intre Android si iOS, ajutand smartphone-urile mai ieftine.

Lansata in iulie anul acesta, APUS a fost downloadata de peste 30 de milioane de oameni la nivel mondial. Compania are baza in China, insa numai 10% dintre cei care au descarcat launcherul sunt chinezi. Statele Unite, India si Brazilia sunt tarile din varful clasamentului.

Totusi, numarul de descarcari este doar o parte - chiar daca aplicatia este downloadata, nu inseamna ca este si folosita. Cei de la APUS sustin insa ca 24 de milioane de oameni folosesc launcherul lunar. Cum au reusit asta? Launcherul are un design basic si ofera 3 elemente importante - o durata mai mare de viata pentru baterie, o descoperire mai usoara a aplicatiilor si o cautare imbunatatita.

Cei de la APUS sustin ca poate salva pana la 80% din memoria telefonului cand e folosita, avand o marime de doar 2MB. Iar acest lucru este extrem de util mai ales pentru smartphone-urile low cost care nu au atat de mare spatiul de stocare. Exista si optiunea 'boost' care 'curata' memoria RAM a telefonului si astfel jocurile si aplicatiile merg mai bine.

'Marketplace' reprezinta o selectie a aplicatiilor din Google Play Store care este creata avand in vedere aplicatiile pe care le-ai descarcat deja. Iti arata si ce aplicatii sunt populare. De asemenea, integreaza Google, Baidu, Bing si Yahoo pentru a oferi rezultate de o acuratete mai buna la cautare.

"iOS este cunoscut ca fiind cel mai usor sistem de operare pe mobil si vrem sa fim iPhone-ul pentru Android. Obiectivul nostru este sa facem Androidul la fel de cool precum iOS"
a declarat Penny Pan, directorul de Marketing de la APUS Group.

Pan nu a divulgat detalii despre ce va urma insa a confirmat ca dupa ce au fost adaugate notificari pentru WhatsApp si Facebook recent urmeaza sa fie implementate alerte si pentru alte servicii.