În interviu, Ren Zhengfei precizează că aceste acuzații de spionaj sunt nefondate, iar telefoanele Huawei nu au fost și nu vor fi niciodată folosite pentru spionaj.

Reacția lui vine după ce autoritățile americane au interzis comercializaree produselor Huawei în SUA și au cerut operatorilor de telefonie mobilă să nu folosească echipamente produse de această companie.

Motivul: dispozitivele Huawei ar avea o vulnerabilitate care permite preluarea informațiilor confidenționale despre utilizatori, care sunt apoi vândute guvernului chinez. Practic, SUA a acuzat Huawei de spionaj în favorea Chinei.

În acest context, Ren Zhengfei precizează că Huawei se va concentra de acum înainte pentru a-și promova produsele în țările unde compania este acceptată, renunțând să mai caute o soluție pentru intrarea pe piața din SUA.

De altfel, Huawei are deja 30 de contracte pentru a construi rețele 5G în mai multe state, declară Ren Zhengfei.

Oficialul mai spune că în China nu există nicio lege care să oblige o companie să ofere informații confidențiale guvernului comunist aflat la putere.

Ren a fondat Huawei în anul 1987 și în prezent mai deține 1.14% din acțiunile companiei. Fiica lui, Meng Wanzhou, a fost arestată recent în Canada și riscă să fie extrădată în SUA sub acuzația de fraudă bancară pentru a favoriza un parteneriat de afaceri între Huawei și Iran și Siria, două țări aflate sub embargou.

În prezent, Huawei este al doilea producător de telefoane mobile la nivel mondial și cel mai mare furnizor din lume de echipamente pentru rețele.

Foto: Getty Images