Uneori ai nevoie să înregistrezi o discuție, un dialog la telefon sau câteva informații importante. Fie că ai Android, fie că ai un dispozitiv pe iOS, acest lucru este posibil, dacă urmezi câțiva pași simpli, scriu cei de la Tech Radar.

1. Folosind un alt dispozitiv extern

Poate părea mai complicat, dar Android are voice recorder, iar iOS are voice memo, două servicii care permit înregistrarea vocală.

Tot ce trebuie să faci este să pui discuția pe speaker și vei putea înregistra tot. Dezavantajul este că s-ar putea să înregistrezi și sunetele ambientale.

2. Cu Google Voice

Este o aplicație dezvoltată de Google care permite apelarea prin Wi-Fi. Un avantaj al acesteia este înregistrarea automată a apelurilor primite, lucru care nu este însă valabil pentru apelurile efectuate. Acest serviciu nu este însă disponibil încă peste tot.

3. Cu o aplicație specială

Există și aplicații dedicate, care pot înregistra discuțiile la telefon. Trebuie să știi însă că unele dintre ele pot proveni din surse nesigure, iar altele ți-ar putea cere să plătești pentru ele.

Call Recorder și Call Recorder Lite, pentru Android, respectiv iOS, reprezintă o soluție eficientă, dacă vrei să folosești această metodă.

Foto: Tech Radar