Cel mai complicat pare atunci când nu îți schimbi doar telefonul, ci și sistemul de operare. Trecerea de la un iPhone la orice dispozitiv cu Android înseamnă un efort suplimentar în a te asigura că rămâi cu toate informațiile prețioase mai departe.

Iar când spunem informații, ne referim, desigur, la contactele din agenda ta și la fotografiile de vacanță.

Transfer prin iCloud

Prima soluție pentru a transfera datele de pe iPhone pe Android este folosirea iCloud. Tot ce trebuie să faci este să mergi la setări, de unde să selectezi sincronizarea contactelor din telefon pe iCloud.

Intri apoi pe icloud.com, din browser, selectezi toate contactele și le dai export în calculator în format vCard. Mai departe, întri pe gmail.com, selectezi contactele din Mail, unde vei importa fișierul proaspăt scos din iCloud.

Prin contul tău Google

Pentru a folosi un telefon Android vei avea nevoie de un cont Google. Indicat ar fi să îți faci unul încă din momentul în care folosești iPhone-ul și să accepți sincronizarea contactelor. Odată ce au fost sincronizate toate, poți trece pe noul model Android, unde le vei găsi în agendă.

Transfer prin iTunes

Dacă ai contacte salvate local sau folosești un alt cont decât Gmail, poți folosi iTunes pe Windows sau Mac pentru a rezolva această problemă. Conectează-ți telefonul la PC, deschide iTunes, iar din dreptul iconiței pentru telefon selectează sincronizarea contactelor către Google Contacts.

Există și aplicații care îți pot facilita acest proces, însă nu toate sunt de încredere, iar cele listate mai sus sunt îndeajuns de simple încât să nu ai nevoie să îți umpli telefonul cu programe inutile, recomandă experții de la Android Authority.