Android 10 este cel mai mare update de platformă în acest moment, iar ca fiecare versiune nouă a unui sistem de operare, există unele opțiuni care ajută în eficientizarea bateriei device-ului tău.

În primul rând, pentru orice posesor de telefon Pixel, opțiunea Adaptive Battery ar trebui să stea mereu pornită. Această opțiune poate limita modul în care unele aplicații rulează pe fundal, iar Google promite că va deveni și mai bună odată cu timpul.

În al doilea rând, Battery Saver te poate ajuta să optimizezi extrem de mult consumul bateriei și poate fi activat atunci când bateria scade sub 75%. Ce face? Oprește aplicațiile să mai ruleze în fundal, oprește localizarea și folosește dark theme-ul telefonului.

O altă măsură la care poți apela dacă ai telefon cu OLED este să schimbi setările de always-on display și să le pui pe OFF. Asta înseamnă că doar butonul de power va mai porni display-ul.

Aceste mici modificări te vor ajuta ca odată cu trecerea la Android 10 să te bucuri mai mult de telefonul tău, fără să cauți mereu încărcătorul sau bateria externă.