Smartphone-urile devin din ce in ce mai performante, insa si aplicatiile mananca tot mai multe resurse. Asa se face ca, de multe ori, investesti o suma mare intr-un telefon si te trezesti apoi ca merge un pic mai repede decat melcul. E tare neplacut sa stai si sa astepti pana iti porneste o aplicatie sau pana se intampla ceva, desi ai apasat pe ecran acum 10 secunde.

Aceste sfaturi sunt menite sa te ajute sa ai un telefon un pic mai rapid, fie el model de top sau model mai ieftin.

1. Instaleaza doar aplicatii compatibile si de incredere

Daca ai Android, e o idee buna sa te limitezi la magazinul Play. 

Atunci cand instalezi o aplicatie care nu e chiar compatibila, se pot intampla mai multe lucruri. Spre exemplu, unele feature-uri s-ar putea sa nu mearga. Apoi, e posibil sa iti fie foarte greu sa o dezinstalezi. Mai mult ca sigur cand instalezi o aplicatie care nu e chiar compatibila, telefonul ti se va bloca.

2. Curata smartphone-ul de aplicatiile pe care nu le folosesti

Nu strica, din cand in cand, sa faci inventarul aplicatiilor instalate, iar pe cele pe care le folosesti extrem de rar sau de care ai uitat, sa le stergi. Acest lucru iti va face telefonul sa mearga mai bine. Sa fim seriosi, putini sunt cei care utilizeaza mai mult de 15 aplicatii intr-o saptamana.

3. Foloseste o aplicatie de tipul task killer

Probabil ca ai multe aplicatii care ruleaza in background si care iti mananca resurse. Pe unele, e posibil sa fi uitat ca nu le-ai inchis. Ti-o spunem din experienta: o aplicatie de tipul task killer imbunatateste mult performantele telefonului. Advanced Task Killer din magazinul Play este una dintre variante, insa vei vedea ca oferta e bogata. Unele dintre acestea au optiunea "Auto Kill".

Clean Master e un alt soft care te poate ajuta sa faci curatenie in telefon si sa il ajuti sa prinda viteza. Din cand in cand iti va spune ca memoria telefonului e folosita in proportie de 90% si ca e timpul faci ceva.

4. Atentie la widgeturi

Acestea pot ingreuna performantele telefonului. Acorda putina atentie widgeturilor care se updateaza des, pentru ca in principal acestea iti manca resurse. Daca le elimini, telefonul tau va merge mai bine.

5. Instaleaza-ti un antivirus pentru mobil

... si alege unul bun, in care ai incredere. Vei gasi in magazinele de aplicatii inclusiv produse gratuite. Limiteaza-te, totusi, la unul singur. Daca ai doua astfel de softuri, nu vei avea un telefon mai rapid.

6. Wallpaperul

Daca ai un wallpaper cu culori frumoase care se muta dintr-un loc in altul, e posibil sa ingreunezi functionarea telefonului. Lasa un fundal simplu, sunt si alte modalitati prin care poti sa iti impresionezi prietenii.

Surse: www.mobiletechnologybits.blogspot.ro, theitbros.com