Acum, dacă vrei să fii sigur că nu există niciun risc de securitate atunci când îți instalezi un sistem nou de operare, poate că ar trebui să renunți definitiv la device. Glumim, desigur, dar ar trebui să iei în calcul mereu să te asiguri că nu ți-ai asumat riscuri inutile ignorând cele mai bune sfaturi de securitate.

În primul rând, chiar dacă iOS 13 se bazează mult pe Face ID și Touch ID, asta nu înseamnă că nu trebuie să îți pui o parolă puternică pe telefon. Un factor în plus de siguranță nu strică niciodată. Mergi la Settings și caută opțiunea Custom Alphanumeric Code, de unde poți adăuga o parolă puternică.

Spam-ul nu există doar pe net, ci și la telefon, unde poți fi sunat de către roboți care te vor suprataxa. Ca să scapi de această problemă, poți merge la setări, telefon și să oprești de acolo apelanții necunoscuți (Silence Unknown Callers).

Odată cu acest sistem de operare, vei vedea că multe aplicații îți vor cere dreptul de a se putea conecta prin Bluetooth. Nu este recomandat să faci acest lucru, pentru că se poate dovedi o portiță sensibilă de securitate către datele tale personale.

Printre cele mai bune recomandări de respectat se mai numără și păstrarea update-urilor automate pentru aplicații, oprirea accesului de tracking prin Wi-Fi și păstrarea mereu ON a serviciilor de Find My Phone.