Galaxy F sau X va fi primul smartphone pliabil produs de Samsung și, dacă producătorul va reuși să-l lanseze la începutul anului viitor, ar putea fi chiar primul telefon pliabil din lume.

Samsung îi surprinde însă pe experți, printr-o decizie controversată. Potrivit unui raport citat de Phone Arena, Galaxy F nu va avea ecranul protejat cu Gorilla Glass. Această specificație este folosită în ultimul timp pe toate modelele premium de smartphone.

La modelul Galaxy F, Gorilla Glass va fi înlocuit cu un strat superior de protecție dintr-un plastic transparent, produs de firma japoneză Sumitomo Chemical.

Acest înveliș este flexibil, dar nu este la fel de rezistent ca Gorilla Glass. Experții susțin că această schimbare va face noul smartphone destul de vulnerabil. 

Este adevărat că pe un telefon pliabil nu poate fi folosită sticla Gorilla Glass în forma actuală, dar producătorul Corning a fabricat deja variante special concepute pentru ecranele flexibile. Samsung a decis să folosească însă un alt produs. 

Galaxy F ar urma să fie lansat în ianuarie 2019, prin urmare producția va începe în curând.

Foto: Nieuwemobiel