În 2017, în fabrica din Huizhou au fost realizate 64 de milioane de smartphone-uri, un procent important din totalul de 394 de milioane produse de companie la nivel mondial. În 2011, din aceeași fabrică au fost trimise spre vânzare 70 de milioane de telefoane, comparativ cu cea din Tianjin, în care au fost produse 56 de milioane de bucăți. 

Acest lucru nu înseamnă că Samsung se retrage definitiv din China, informează GSM Arena. Compania va continua să vândă telefoane pe această piață, însă dată fiind concurența nu mai este rentabil, din punct de vedere economic, să și producă smartphone-urile în teritoriu. 

Cota de piață a Samsung a ajuns în China la 1%, pentru că utilizatorii asiatici se orientează spre brandurile locale care vând telefoane la prețuri accesibile, dar și către Huawei și Apple pentru modelele premium, susține analistul Park Sung-soon, specialist Cape Investment&Securities. Echipamentele și utilajele vor fi transferate către alte fabrici Samsung din lume.

Compania și-a extins capacitatea de producție în state precum India și Vietnam, datorită costurilor mai reduse cu forța de muncă. În afară de Samsung, și Sony și-a închis anul acesta fabrica din Beijing, din motive similare. 

Sursa foto: GSM Arena