Apple proiecteaza cipuri proprii pentru managementul energiei, care vor intra in componenta iPhone-urilor cel mai devreme in 2018, pentru a reduce dependenta de cipurile produse de Dialog Semiconductor, a relatat publicatia japoneza Nikkei.

Aceste cipuri asigura functiile de incarcare si de management al energiei pentru smartphone-uri, iar compania britanica Dialog depinde de Apple pentru generarea a trei sferturi din venituri.

Potrivit planului actual al Apple, compania americana ar putea inlocui aproximativ jumatate din cipurile care asigura managementul energiei iPhone-urilor cu un model propriu.

Aceste cipuri sunt unele dintre cele mai scumpe componente, dupa procesoarele core, modemuri si cipurile de memorie.

Apple dezvolta de ani de zile procesoare, dar in ultimul timp a intensificat proiactarea de componente, inclusiv cipuri de grafica, Bluetooth si alte cipuri destinate smartphone-urilor.

Aceste activitati sunt costisitoare si creeaza riscuri, dar ajuta compania sa isi mentina avantajul in fata furnizorilor, in contextul unui val recent de achizitii care a redus numarul producatorilor de cipuri cu care lucreaza.

Prin proiectarea unor cipuri  proprii, Apple poate sa integreze mai bine componentele hardware cu softurile, iar iPhone-urile sa se distinga de smartphone-urile fabricate de Samsung Elrctronics.

Apple poate in acest fel sa concureze mai bine pe piata tehnologiilor emergente, cum este inteligenta artificiala.

Sursa: News.ro