Pentru că designul unui telefon este direct proporțional și cu vânzările, mulți producători au sacrificat performanțele bateriei în detrimentul unui aspect mai plăcut.

Astfel, în ultimii ani ne-am trezit cu telefoane superbe care trebuie ținute mereu lângă o priză sau o baterie externă și care nu sunt deloc eficiente la drum lung, când trebuie să folosești în permanență GPS-ul și camerele foto și video.

Potrivit Daily Mail, există o soluție pentru a putea prelungi durata de viață a bateriei telefonului cu până la 6 ore pe zi, ceea ce înseamnă că o zi lungă de muncă nu se va mai încheia cu fuga ta disperată pentru puțin curent.

Experții de la Aston University din Birmingham au dezvoltat un software care stochează toate datele din aplicații într-un serviciu de cloud în paralel cu stocarea locală.

Odată stocate, datele care solicită cel mai mult bateria sunt obligate să ruleze din cloud, ferind astfel telefonul de un consum excesiv.

Deși este încă un prototip, acest software reușește să prelungească durata de viață a unei baterii cu până la 60 de procente.