De câțiva ani de zile, camera frontală a smartphone-urilor de pe piață a fost o reală provocare pentru orice producător. 

Din dorința de a oferi un display cât mai mare, cu rame cât mai mici, camerele frontale i-au obligat pe producători să găsească soluții diverse, precum decupaje în display sau tehnologii de a încorpora camera în spatele ecranului. Niciuna dintre soluții nu a părut însă să fie cea câștigătoare.

Acum, Xiaomi vine cu un patent nou pentru camera foto care implică un design radical și o funcționalitate pe care nu am mai văzut-o până în prezent pe un smartphone.

Mai exact, potrivit Talk Android, Xiaomi lucrează la un telefon în care partea superioară a acestuia, unde se află camera, se poate roti complet, la 180 de grade.

Ceea ce pare ca un design scos din filmele SF, acest telefon ridică în prezent alte semne de întrebare. Mai precis, nimeni nu știe să spună cât de practică va fi această funcționalitate pentru un user. Un lucru este însă clar, va fi spectaculos să vedem un astfel de telefon pe piață.