Apple si Samsung se bat pentru primele doua pe piata smartphone-urilor si tabletelor, o rivalitate aprinsa care a generat numeroase litigii, in intreaga lume, privind drepturile de poprietate intelectuala pe diverse tehnologii. Ambele companii incearca sa obtina interdictii pe importul sau comercializarea produselor concurente in 30 de tari, potrivit Wall Street Jounal, citat de mediafax.

Cu toate acestea, Samsung este principalul furnizor de piese pentru Apple, producand microcipurile regasite in iPhone si iPad. Apple a reusit, in luna iunie, dupa mai multi ani de intarzieri cauzate de diverse probleme tehnice, sa incheie un acord cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), unul dintre cei mai mari producatori de microcipuri la nivel mondial.

TSMC va incepe sa producaă procesoare pentru Apple de anul viitor, potrivit unui executiv al compainei taiwaneze. Acordul a fost intarziat de diverse probleme tehnice, TSMC nereusind, pana in prezent, sa respecte standardele Apple in ceea ce priveste viteza cipurilor si consumul de energie, potrivit mai multor oficiali ai companiei asiatice.

Cu toate acestea, Samsung va ramane si anul viitor principalul furnizor de microprocesoare al Apple, a afirmat unul dintre directorii TSMC. Apple este unul dintre cei mai mari clienti ai Samsung pentru microcipuri si cipuri de memoie.

Contactaţi de WSJ, reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze informatiile.

Apple a reusit sa reduca unele contracte cu Samsung. Compania nu mai echipeaza iPhone cu ecrane produse de grupul sud-coreean si a redus totodata achizitiile de display-uri pentru iPad, potrivit unor surse din industrie. Totodata, gigantul american a inceput sa diversifice reţeaua de furnizori de cipuri de memorie.