Compania Apple a mers foarte bine pana acum si a intrecut asteptarile analistilor din 2003 si pana acum. Astazi, aceiasi analisti sustin ca firma va avea un profit in scadere, pentru prima data intr-un deceniu. Analistii de la Citibank cred ca urmasul lui iPhone 5iPhone 5S va fi amanat, decizie care va face ca actiunile companiei sa scada.

Cei care studiaza piata spun ca venitul net al Apple va cobori cu 18 la suta in prima parte a acestui an. De asemenea, cererea produselor va scadea. Si compania Foxconn, care se ocupa de producerea componentelor pentru Apple, a anuntat ca cifrele sale financiare au de suferit din cauza ca scade interesul pentru gadgeturile Apple.

Analistii mai cred ca este foarte posibil ca lansarea unui nou model al telefonului, iPhone 5S, sa fie amanata o luna sau doua, lansarea urmand sa se faca spre sfarsitul verii. Acest aparat ar urma sa aiba imbunatatiri minore fara de iPhone 5. Compania Apple ar urma sa prezinte publicului si doua iPad mini, unul cu Retina display, iar celalalt fara, mai spun analistii. 

In ciuda rezultatelor financiare modeste, Apple inca va anunta un profit mai mare decat Google si Microsoft impreuna, scrie gsmarena.