La scurt timp dupa prezentarea primului iPhone cu ecran OLED, iPhone X, incep sa circule zvonuri despre o schimbare pe care o pregateste Apple.

Astfel, urmatoarele modele de smartphone ar putea sa nu aiba ecran OLED. In schimb, Apple va folosi o noua tehnologie, care va permite fabricarea de ecrane LCD curbate, edge-to-edge. In acest fel, nu va mai fi nevoie de ecrane OLED, scrie Mashable.

Informatia provine dintr-un raport Wall Street Journal, care scrie ca Apple vrea sa colaboreze cu compania Japan Display, care produce ecrane Full Active LCD.

Aceste ecrane permit telefoanelor sa aiba margini foarte inguste, de numai 0,5 mm, prin urmare chiar mai reduse decat marginile de la ecranele OLED, care sunt de obicei de 1 mm.

Compania japoneza foloseste straturi de plastic in loc de sticla pentru a fabrica noile tipuri curbate de LCD.

Ecranele Full Active sunt folosite deja pe telefonul Xiaomi Mi Mix 2, care are ecran edge-to-edge, cu colturi rotunjite.

Chiar daca metoda de fabricare pentru noile ecrane LCD este mai scumpa si mai complexa decat alte ecrane similare, acestea sunt totusi mai ieftine decat cele OLED.

Deocamdata informatia nu este confirmata si este posibil ca telefoanele care vor fi lansate anul viitor de catre Apple sa aiba totusi ecrane OLED.