Lansat la sfarsitul lunii aprilie, LG G4 are o functie pe care nu s-a pus deloc accent in momentul prezentarii telefonului, desi nu este prezenta decat la cateva telefoane - Quick Charge 2.0, adica incarcare rapida de pana la 60% in 30 de minute.

Cei de la LG au vrut sa puna mai mult accent pe faptul ca, spre deosebire de Galaxy S6, One M9 sau iPhone 6, G4 ofera posibilitatea inlocuirii bateriei. In plus, cum telefonul are procesor Snapdragon 808, si nu 810, s-a presupus ca functia Quick Charge 2.0 nu e prezenta.

Se pare insa ca telefonul poate sa se incarce foarte rapid. Intr-o declaratie publica facuta luni, cei de la LG au confirmat acest lucru, functionalitatea existand in cipul Snapdragon 808. Totusi, trebuie mentionat inca un aspect - Quick Charge 2.0 necesita un adaptor special pentru ca tehnologia sa functioneze, adaptor ce nu se afla in pachetul standard cu care vine telefonul.

"Pana la urma, noi vedem Quick Charge ca o functie pe care e bine sa o ai, insa nu e vitala din moment ce poti schimba bateria. Pe asta ne concentram" au spus cei de la LG.